سيال ٽريول
Sial Travel
A website  by well-known writer
Mohammad Khan Sial on Travel & Tourism

http://sialtravel.webs.com

Home l About Me l Airline Site l Airport Site l Album l Celebrities l Contact l Country Code l Country Profile l Foreign Language Interesting Exp. l Letters in Newspapers l Literary Work l Misc l Music l     My Life My Struggle l My Memoirs l Quiz Sindh Tourism l Sindhi Page l Tourist Site l Travel Exp. l WebLink Postings l Sindhi Columns l Urdu Columns l    
'Sial Travel Online': Mohammad Khan Sial: One-man institution


 Travel Quiz [Test your IQ]
01. Population-wise, largest country:  04. The currency of Luxembourg
country:
a. USA
b. India
c. China
a. Dollar
b. Luxembourg Franc
c. Pound
02. Area-wise, the largest country: 05. The capital of Brazil:
a. Russia
b. Canada
c. Indonesia
a. Sao Paulo
b. Rio de Janeiro
c. Brasilia
03.City separates Europe from Asia 06.Sindhi:national language of
country
a. Ankara
b. Athens
c. Istanbul
a. Pakistan
b. Singapore
c. India
 

07. The famous 'white elephants' which are rare, are found in: 10. Largest Islamic country
population-wise) in the world:
a. Singapore
b. China
c. Thailand
:
a. Indonesia
b. Pakistan 
c. Malaysia
08. Name animal on itse killing, death penalty is awarded in China: 11. Known as 'City of Mosques' which is capital of Muslim Country:
a. Tiger
b. Panda
c. Elephant
a. Cairo
b. Dhaka
c. Nairobi
09. Famous 'Blind dolphins' are found in the river of the country: 12. Where is Suez Canal? It is
man-made canal
:
a. Malaysia
b. Pakistan
c. Kenya
a. Egypt
b. Syria
c. Lebanon 
 

13. Where is famous Port of Mombasa? 16. World's smallest self-governing
state:
a. Zambia
b. Kenya
c. Tanzania
a. Niue
b. Nauru
c. Vanuatu 
14. Niagara Fall is in the country: 17. Passengers-wise biggest aircraft:
a. USA
b. Canada
c. Canada/USA both
a. A-380
b. Boeing 777
c. Concorde
15. Where is Honolulu city? 18. The official language of Brazil:
a. Denmark
b. UK
c. USA
a. French
b. German
c. Portuguese 
 

19. Name continent where Arab country Egypt is situated: 22. First airlines of world (introduced
flight from London to Amsterdam-1918:
a. Africa
b. Asia
c. Europe
a. KLM (Holland)
b. British Airways (UK)
c. Pan Am (now defunct - USA)
20. Total number of permanent members of UN Security Council: 23. The country where Muslim city,
Timbuktu
is:
a. 03
b. 05
c. 15
a. Kenya
b. Morocco
c. Male
21. Total number of States in United States of America (USA): 24. Universal Time (GMT) determined
from the country:
a. 40
b. 50
c. 60
a. France
b. UK
c. USA
 

25. Land of  'sun rising': 26. The capital city of USA:
a. Hong Kong
b. Japan
c. Australia
a. New York
b. San Francisco
c. Washington, DC
   
NOTE: For correct answers, see below:  
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
 

CORRECT ANSWERS:- 01(c), 02(a), 03(c), 04(b), 05(c), 06(c), 07(c), 08(B),09(B), 10(a), 11(b), 
12(a), 13(b), 14(c), 15(c), 16(a), 17(a), 18(c), 19(a). 20 (b), 21(b), 22(a), 23(c). 24(b), 25(b),
26 (c).